Швидка зміна довкілля прискорює еволюцію живих істот

Поділитися
© hvilya.com
Швейцарські лососі зуміли пристосуватися до експансії азійських водоростей.

Свідками несподіваного факту прискореної біологічної еволюції стали швейцарські вчені. Вони встановили, що різні види озерних риб почали перехресне розмноження. Тим самим риби знайшли відповідь на навислу над ними природну катастрофу - проникнення в озера особливого виду азіатських водоростей, що в рази зменшує концентрацію у воді кисню.

Різні породи прісноводних лососевих риб, які протягом століть жили пліч-о-пліч в 17-ти швейцарських озерах і не проявляли інтересу одне до одного, несподівано перейшли на міжпородне схрещування. Детальні дослідження показали, що таким чином цілий загін риб багаторазово розширив свій природний потенціал для того, щоб вижити в нових і складних екологічних умовах.

У результаті потомство подібного схрещування виявилося здатним існувати ближче до поверхні води, де вміст кисню зменшився в меншій мірі, ніж на придонному рівні.

Таким чином, відзначають вчені, швидкі і негативні зміни в місці існування не є нездоланними для живих організмів. Якщо частина з них дійсно гине, то інша - знаходить можливості для того, щоб не лише вижити, але і процвітати в нових умовах. !zn

Читайте також

Вчені: Життя на Землі зародилося в прісній, а не в солоній воді

ЮНЕСКО включило до списку Всесвітньої спадщини 8 нових об'єктів

Примітивні водорості можуть виявитися першими рослинами на планеті

Жаби кинули виклик теоріям еволюції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі