Curiosity отримав знімки з камери маніпулятора (ФОТО)

Поділитися
© NASA
Тестування MAHLI є частиною програми тестування маніпулятора, забезпеченого, крім камери, буром і пристроями збору грунту. Процес буде продовжуватися близько тижня під час стоянки марсоходу.

Інженери NASA отримали першу серію знімків з камери MAHLI, встановленої на маніпуляторі марсоходу Curiosity. Знімки подані на сайті космічного агентства.

За допомогою камери MAHLI (Mars Hand Lens Imager) інженерам вдалося отримати першу фотографію щогли марсоходу. На ній встановлено камери Navcam і Mastcam, але її саму можна сфотографувати тільки за допомогою камери на маніпуляторі. На іншому опублікованому знімку видно нижню частину ровера, яка також недоступна для нерухомих камер. Крім того, опубліковано тестове зображення, призначене для калібрування кольорів.

На одному зі знімків, який поки отримано тільки в мініатюрі, видно поверхню марсіанського грунту. Знімок є зразком тих фотографій, для створення яких призначена камера MAHLI - її основним завданням стане отримання високочітких зображень марсіанських гірських порід. Знімок зроблено з висоти близько півтора метра, однак камера здатна фокусуватися і на відстані до 2 сантиметрів від об'єкту.

- Опубліковано перші кольорові фото Марса (відео)


Тестування MAHLI є частиною програми тестування маніпулятора, забезпеченого, крім камери, буром і пристроями збору грунту. Процес буде продовжуватися близько тижня під час стоянки марсоходу. Інженери перевірять "гнучкість" маніпулятора і точність, з якою він доставляє зразки грунту в порти спектрометрів. Перед нинішньою стоянкою ровер завершив свою найтривалішу на даний момент поїздку по поверхні Марса - близько 100 метрів.

Curiosity прибув на поверхню Червоної планети 6 серпня 2012 року. Він приземлився в кратері Гейла. Самому місцю посадки було присвоєно ім'я Рея Бредбері. Кратер був обраний ученими через скупчення в його центрі порід імовірно осадового характеру, аналіз яких повинен розповісти про геологічне минуле планети.

Марсохід забезпечений багатьма науковими приладами, серед яких кілька спектрометрів, лазерна гармата, мікроскоп і прилад російського виробництва DAN, призначений для аналізу наявності води в глибині грунту. !zn

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
Скріншот з відео


Читайте також:

Curiosity «вдихнув» марсіанський повітря


Марсохід Curiosity прислав перші якісні знімки (ВІДЕО)


Curiosity вперше передав людську мову на Марс

Марсохід Curiosity проїхав перші 5 метрів по Червоній планеті

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі