Curiosity шукає на Марсі органічні молекули

Поділитися
© euronews.com
Вирішення питання «чи є життя на Марсі» має для природознавства фундаментальне значення. Тому що якщо там життя є, то ми починаємо розуміти більш-менш походження життя у Всесвіті, вважають вчені.

Марсохід Curiosity, який почав працювати в районі марсіанського кратера Гейла на початку серпня, зможе «побачити» складні органічні молекули, які вказують на наявність на Марсі живих організмів - якщо, звичайно, воно там є, вважають російські вчені, що беруть участь у проекті.

«Якщо воно (життя) там є, то ми його побачимо. Марсохід зможе виявити складні органічні сполуки, складні органічні молекули. Це, звичайно, не життя, вони не будуть тікати, відлітати, але це будуть молекули, які є біофакторами, те, що астробіологи називають супутнім продуктом життя», - сказав агентству «РІА Новини» завлабораторією космічної гамма-спектроскопії Інституту космічних досліджень РАН Ігор Митрофанов.

Під його керівництвом створювався прилад ДАН («Динамічне альбедо нейтронів») - один з 10 наукових інструментів марсоходу.

«Рішення сакраментального питання «чи є життя на Марсі» має для природознавства фундаментальне значення. Тому що якщо там життя є, то ми починаємо розуміти більш-менш походження життя у Всесвіті», - сказав Митрофанов. !zn

Читайте також:

Curiosity «вдихнув» марсіанське повітря

Марсохід Curiosity прислав перші якісні знімки (ВІДЕО)

Curiosity вперше передав людську мову на Марс

Марсохід Curiosity проїхав перші 5 метрів по Червоній планеті

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі