Дослідження: Інтелектуальні здібності на 75% передаються спадково

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Тридцятирічне дослідження близнюків дає однозначний висновок: інтелект закладений у генах.

Інтелектуальні здібності мінімум на 75% передаються у спадок. До цього висновку приходить Дітер Е.Циммер у своїй новій книзі, йдеться у рецензії Луца Дебуса на сторінках Tageszeitung.

У книзі Циммера, наукового журналіста і багаторічного редактора відділу культури газети Die Zeit, викладаються результати Міннесотського проекту «Близнюки» американського науково-дослідного інституту, який понад 30 років поспіль опитує і досліджує однояйцевих близнюків, розлучених відразу після народження. Незважаючи на те, що практично ідентичні з генетичної точки зору близнюки виросли у дуже різних соціальних середовищах, вони виявляють разючу схожість.

«Але що це означає для суспільства? - запитує рецензент. - Широкий спектр впливів навколишнього середовища, за словами автора, допускає відмінності IQ у діапазоні від 10 до 20 балів. Різниця між IQ у 90 або у 110 балів може бути важливою при навчанні в сучасній школі, але для генетичного визначення власної долі потрібно зовсім інше», - пише рецензент.

«Гострим матеріал Циммера стає у той момент, коли він починає говорити про етнічні відмінності, що стосуються інтелекту», - продовжує Дебус. «При цьому він безумовно займає позицію, спрямовану проти расистського способу мислення».

«Варто відзначити, що відмітного генокоду ісламських етносів не існує», - повідомляє рецензент. Також він звернув увагу на твердження, що знижені здібності до математики характерні для всього Середземномор'я, але слабкіші за всіх в цьому відношенні представники християнських країн, зокрема Болгарії та Греції.

Читайте також

Британські вчені склали десятку найбільш каверзних дитячих питань

Тренажери для мозку. Розумні ігри - запорука успішності та впевненості в собі

Про батьківство, психологію та укріплення тилу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі