Експедиція в дельту Амазонки виявила «загублений світ»

Поділитися
© cardozo.yu.edu
Під час наукової експедиції в малодосліджені райони на південному сході Перу, дослідники випадково виявили невідоме плем'я, яке ще ніколи раніше не контактувало з цивілізацією.
Під час наукової експедиції в малодосліджені райони на південному сході Перу, дослідники випадково виявили невідоме плем'я, яке ніколи раніше не контактувало з цивілізацією. Індіанці до цього часу живуть так, як і їхні пращури тисячі років тому. Будинки вони будують з очерету й листя пальми, а харчуються тим, що добули під час полювання й на рибалці. Вчені пояснюють, що в такому первісному вигляді племені вдалося зберегтися з тієї причини, що ліси Амазонії в Перу дуже важко прохідні й існує небагато охочих зробити крізь них прогулянку. Першовідкривачам вдалося вступити в контакт з плем'ям. Для того, щоб показати свої дружні наміри, експедиція подарувала тубільцям кілька інструментів. Індіанці, у свою чергу, презентували гостям гарпуни й списи. Контакт з аборигенами, що жили до цього в повній ізоляції, відбувся, але влада Перу ретельно приховує місцезнаходження племені. Це єдиний спосіб захистити його від усіляких шукачів пригод і настирливих, надмірно цікавих туристів. Це найкраще, що влада може зробити для збереження племені, його самобутності. Однак сама по собі новина про таку «знахідку», напевно, привабить до Перу нових туристів.

За матеріалами ИнтерНовости.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі