ЄС збільшив витрати на науку на 2012 рік до $9 млрд

Поділитися
© vu.ua
Євросоюз збільшив до 9 мільярдів доларів витрати на наукові проекти. Про це заявила комісара ЄС з питань науки, досліджень та інновацій Майре Геогеган-Квін.

«У 2012-му році майже 9 мільярдів доларів буде виділено на реалізацію наукових проектів 16 тисяч організацій, серед яких європейські університети, дослідницькі команди і приватні компанії», - зазначила М.Геогеган-Квін.

За словами М.Геогеган-Квін, сьогодні Сполучені Штати Америки і Китай вкладають все більше і більше коштів у дослідження у сфері високих технологій. Країни намагаються створити нові робочі місця та надати фінансову підтримку університетським науковим проектам, які можуть мати комерційне втілення. Європейський Союз не має наміру відставати.

Всього країнам-учасницям ЄС на розвиток інновацій на 2007-2013 роки виділено 86 млрд євро.

Щоб європейські країни могли гідно конкурувати на міжнародній арені у сферах енергетики, цифрових технологій та охорони здоров'я, Європейському Союзу необхідно створити 1 мільйон нових робочих місць у галузі наукових досліджень.

М.Геогеган-Квін раніше заявляла, що Євросоюз істотно відстає від Азії у фінансуванні інновацій. Відповідно до стратегії «Європа-2020», за 10 років країни ЄС повинні збільшити обсяг фінансування наукових досліджень до 3% від ВВП, що дозволить створити додатково 3,7 млн ​​робочих місць. Для здійснення поставленої мети в ЄС було створено проект «Союз інновацій», який містить конкретний пакет заходів для розвитку нових технологій.

Євросоюз орієнтується на те, що Японія вже багато років інвестує у дослідну діяльність понад 3% ВВП, Китай за останні 10 років подвоїв вкладення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі