Через зміни клімату українці незабаром можуть не побачити снігу

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Згідно з прогнозами вчених, через кілька десятиліть сніг може стати рідкістю.

За словами дніпропетровського народного синоптика Валерія Некрасова, протягом наступних трьох років буде спостерігатися «зсув сезонів».

«Починаючи з цього року, ми будемо спостерігати зсув сезонів: зима триватиме з січня до половини березня, весна - з другої половини березня до кінця квітня. Літо - з травня по серпень. Осінь - з вересня по грудень. Сніг випаде знову лише у січні наступного року», - сказав він.

За його словами, тенденція зі зміщення пір року буде спостерігатися протягом трьох років - 2011, 2012, 2013. Потім знову все стане на свої місця, і упродовж 11 років ми будемо мати звичайне тепле літо і холодну сніжну зиму.

«Такі аномалії пов'язані з сонячною активністю. Сонце - наша головна батарея. Як воно нагріє, стільки тепла у нас буде. Сонячна активність проявляється раз на 11 років.

Вчені частково підтверджують висновки народного синоптика щодо зсуву сезонів, втім, уточнюють: спостерігається не зсув всіх сезонів, а зменшення тривалості холодного періоду року.

«Значне зростання середньої, максимальної і особливо, мінімальної температури повітря, яке спостерігається протягом всього року за останні десятиліття, призвело до того, що тривалість холодного періоду в Україні зменшилася на 5-28 днів», - розповіла Віра Балабух, завідувач відділом УкрНДГMІ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі