Ізраїль створить танк з лазерною гарматою

Поділитися
© kreditkarte.com
До 2020 року в Ізраїлі з'явиться новий бойовий танк з гібридною силовою установкою, який прийде на заміну танкам Merkava Mk4, прийнятим на озброєння в 2003 році.

Керівництво ЦАХАЛу планує до 2020 року розробити для ізраїльських військовослужбовців новий бойовий танк, який прийде на заміну танкам Merkava.

За словами бригадного генерала Йігаля Словіка, новий танк може отримати електромагнітну або лазерну гармату.

Він зазначив, що сучасна лазерна та електромагнітна зброя дуже велика як для танків. В майбутньому габарити таких гармат можуть істотно зменшитися.

Крім електромагнітної або лазерної гармати новий танк може отримати гібридну силову установку. Завдяки потужним акумуляторним батареям запас ходу перспективного танка буде істотно вищим, ніж в існуючих зразків.

Броня на нових танках, цілком ймовірно, буде порівняно легкою. Основну захисну функцію планується покласти на системи активного танкового захисту, які Ізраїль віднедавна прийняв на озброєння. У 2011 році система активного захисту Trophy успішно відбила гранатометний снаряд, випущений з танку Merkava в районі Сектору Газа.

В даний час найбільш сучасним танком на озброєнні ЦАХАЛу є Merkava Mk4, прийнятий на озброєння в 2003 році. Загалом на озброєнні Ізраїлю стоять понад 1500 танків Merkava різних поколінь.

Розробкою електромагнітної зброї також займаються у США. У лютому 2012 року американські військові приступили до випробувань промислового прототипу рельсотрона розробки BAE Systems. Такими гарматами, зокрема, планується оснащувати есмінці типу «Зумвалт» ВМС США. !zn

Читайте також:

США готують до запуску у виробництво „зброю майбутнього“ (відео)

У Лівії знайшли нелегальну хімічну зброю Каддафі

Біологічна зброя - помста природи?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі