Китайські археологи виявили 3,5 тонни стародавніх монет

Поділитися
Китайські археологи виявили 3,5 тонни стародавніх монет
Значна частина знайдених монет належить до періоду древньої китайської династії Хань (200 рік до н.е. - 200 рік н.е.). Крім монет, вченим також вдалося знайти більше сотні ливарних форм, які в минулому були в ливарній майстерні по виробництву монет.

Китайські археологи виявили скарб із рідкісних старовинних монет в китайському автономному регіоні Внутрішня Монголія. Загальна вага знайдених монет перевищує 3,5 тонни. Згідно з повідомленням офіційного китайського інформаційного агентства «Сіньхуа», монети були знайдені в підземному сховищі, вік якого становить близько 3 тис. років.

Знахідка була зроблена так званими «чорними копачами», яких затримала місцева поліція при спробі продажу стародавніх цінностей на нелегальному ринку. Лян Цзілінь, старший науковий фахівець регіонального Інституту культурних реліквій та археології КНР говорить, що до того часу, коли вчені почали дослідження знахідки, значна частина складу вже була розграбована.

Велика частина знайдених монет належить до грошових коштів Хука, які були в обігу в період древньої китайської династії Хань (200 рік до н.е. - 200 рік н.е.). Крім монет, вченим також вдалося знайти більше сотні ливарних форм, які в минулому були в ливарної майстерні по виробництву монет. Як вважають вчені, форми сходять до правління імператора Уди (156 рік до н.е. - 87 рік н.е.) з династії Західна Хань, а також до нетривалої династії Сінь (45 рік до н.е. - 23 рік н. е.).

Дослідники говорять, що на підставі масштабів знахідки, а також раніше зроблених тут відкриттів, можна говорити про те, що сучасний регіон Внутрішня Монголія був одним з основних центрів при Династії Хань.

Зараз вчені говорять, що вони мають намір досліджувати стародавні монети і форми, щоб краще зрозуміти технології стародавнього лиття металів і стародавнього грошового обігу. !zn

Читайте також:

Археологи відкопали черепи «мексиканських чужих» (ВІДЕО)

У Криму виявлено винний завод будівлі IV століття до нашої ери

Болгарські археологи розкопали скарби родини Олександра Македонського (ВІДЕО)

Археологи розкопали стародавнє місто Європи, побудоване до винаходу колеса

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі