Місяць є не єдиним природним супутником Землі

Поділитися
Місяць є не єдиним природним супутником Землі, яких у неї насправді безліч. Вони, на відміну від Місяця, обертаються навколо нашої планети тимчасово.

Такий висновок зроблено у поширеній у четвер науковій доповіді співробітників знаменитого Массачусетського технологічного інституту у місті Бостон і Університету штату Гаваї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Землі, схоже, знайшли "двійника".

Мікаель Гравнік та інші автори доповіді як приклад приводять таємничий об'єкт, помічений на земній орбіті у 2006 році. Небесне тіло виявилося малим астероїдом діаметром кілька метрів, внесеним у каталоги під назвою RH120. Дана обставина не завадила зарахувати астероїд до категорії тимчасових природних супутників Землі. RH120 було зафіксовано у вересні 2006 року, він описував витки навколо нашої планети аж до червня 2007 року включно.

Відтоді Гравнік з колегами займалися докладним вивченням взаємодії гравітаційних полів Землі та Місяця і того, яким чином вони затягують на орбіту планети і її супутника інші космічні об'єкти. У результаті дослідники прийшли до висновку, що такі події трапляються досить часто. "У будь-який довільно обраний відрізок часу у Землі (окрім Місяця) має бути мінімум один природний супутник діаметром не менше 1 метра", - уточнили вчені. На їхню думку, зазвичай такий об'єкт рухається по орбіті нашої планети близько 10 місяців, здійснюючи не менше 3 повних витків.

Сторонній спостерігач скаже, що крихітний астероїд можна прирівнювати до природного супутника планети через силу. Але, як звертають увагу автори доповіді, вивчення "тимчасових" важливе для американських планів освоєння космічного простору. Уряд США орієнтував НАСА на підготовку до виконання дальніх польотів до астероїдів і на Марс до 2025 і до середини 2030 років відповідно. Пробну висадку легше здійснити на астероїд, що знаходиться на земній орбіті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі