Марсохід Curiosity прислав перші якісні знімки (ВІДЕО)

Поділитися
© mia.ulmic.ru
Вчених особливо зацікавила область на схилах гори Шарп, відображена на панорамному знімку і схожа за структурою з Великим Каньйоном на території Північної Америки. Наукова команда планує вивчити цю зону, коли марсохід наблизиться до гори приблизно через три місяці.

Марсохід Curiosity прислав нові вражаючі фото поверхні Червоної планети, повідомляє BBC.

- Опубліковані перші кольорові фото Марса (відео)

Нагадаємо, напередодні Curiosity вперше передав людську мову на Марс: він записав відтворений ним же аудіокліп і успішно передав його назад на Землю. У аудіокліпі директор NASA привітав команду Mars Science Laboratory (MSL) з успішною посадкою і початком руху марсоходу.

Були також опубліковані нові зображення, отримані за допомогою камери MastCam, у тому числі нові знімки «геологічного якості» і високоякісні зображення слідів марсохода на грунті Марса.

Вчених особливо зацікавила область на схилах гори Шарп, відображена на панорамному знімку і схожа за структурою з Великим Каньйоном на території Північної Америки. Наукова команда планує вивчити цю зону, коли марсохід наблизиться до гори приблизно через три місяці.



Як повідомлялося, 6 серпня найважчий і найскладніший марсохід здійснив успішну посадку в кратері Гейла в південній півкулі планети. Відразу після посадки ровер зробив кілька знімків за допомогою службових камер Hazcam, розташованих на корпусі апарату і призначених для виявлення перешкод на його шляху.

20 серпня американський марсохід розплавив лазером свій перший марсіанський камінь. У результаті дії інфрачервоного випромінювання потужністю більше мільйона ват, поверхня каменю випарувалася, давши можливість таким чином вивчити його хімічні складові

21 серпня NASA оголосило про свої плани з запуску нового марсіанського апарату в 2016 році.

На борту Curiosity встановлено десять наукових інструментів загальною масою 75 кілограмів, які дозволять марсоходу проводити детальні геологічні та геохімічні дослідження, вивчати атмосферу і клімат планети, шукати воду і органічні речовини. !zn

Читайте також:

Curiosity вперше передав людську мову на Марс

Марсохід Curiosity проїхав перші 5 метрів по Червоній планеті

Марсохід Curiosity провів випробування лазерної гармати, розплавивши інопланетний камінь (ВІДЕО)

Естонський дизайнер за допомогою марсохода Curiosity створив інтерактивну панораму Марса (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі