На фермах в Японії рис і пшеницю будуть вирощувати роботи

Поділитися
© adressa.no
На японських фермах людей вирішили замінити на роботів. У разі успіху експерименту такі ферми з'являться по всій країні.

У Японії вирішено провести експеримент зі створення автоматизованих і екологічно чистих ферм, де на полях і городах будуть працювати роботи. Як повідомило у п'ятницю, 20 січня, міністерство сільського господарства, вони будуть розміщені у префектурах Міягі та Івате, які найбільшою мірою постраждали від потужних цунамі, викликаних найсильнішим в історії країни землетрусом 11 березня.

Експеримент починається у нинішньому фінансовому році, на нього на першому етапі передбачається виділення 760 млн єн (майже 10 млн доларів). На одній з ферм, зокрема, на площі 250 га стануть вирощувати рис, пшеницю і соєві боби. Поля будуть обробляти автоматичні плуги, роботи-сівалки. Зібраний урожай довірять вивозити роботам-вантажівкам. Всі ці автомати будуть з'єднані в єдину систему за допомогою апаратів глобального позиціонування GPS. Передбачається максимально впроваджувати електромобілі, які будуть заряджатися від невеликих місцевих гідро- і сонячних електростанцій. Вихлопні гази від автівок із двигунами внутрішнього згоряння за допомогою особливої ​​системи будуть збирати і використовувати в якості своєрідного добрива для зернових.

Передбачається також запровадити спеціальні світлодіодні лампи, які замість екологічно шкідливих пестицидів будуть "охороняти" урожай від комах.

Міністерство має намір залучити до проекту провідні приватні компанії Японії, включаючи «Панасонік», «Фудзіцу», «Хітаті», «Шарп». У разі успіху експеримент з автоматизованими фермами передбачається поширити на всю країну, де останнім часом катастрофічно скорочується і старіє сільське населення. !zn

Читайте також

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі