На Марсі знайшли піраміду (ФОТО)

Поділитися
© NASA
Марсохід Curiosity виявив на поверхні Червоної планети камінь пірамідальної форми завбільшки з футбольний м'яч. Тепер інженери, керуючі Curiosity, планують доторкнутися до піраміди за допомогою спектрометра та провести аналіз її хімічного складу.

Марсохід Curiosity виявив на поверхні Червоної планети камінь у формі піраміди завбільшки з футбольний м'яч. Несподівану знахідку було відкрито на півдорозі від місця посадки апарату до його наступного пункту, повідомляє NASA.

Знайденій піраміді дали ім'я Джейк Матіевік - на честь нещодавно померлого співробітника американського космічного агентства. Це вже не перше найменування об'єктів на Марсі на честь видатних землян. Так, місце посадки Curiosity було названо на честь фантаста Рея Бредбері, відомого своїми "Марсіанськими хроніками". Письменник помер 5 червня 2012 р. в віці 91 року.
Тепер інженери, що керують Curiosity, планують доторкнутися до піраміди за допомогою спектрометра та провести аналіз її хімічного складу. Крім того, марсохід зробить фото об'єкта крупним планом. У NASA сподіваються, що таємничий об'єкт дасть нові знання про структуру Червоної планети, а також дозволить провести перехресну перевірку роботи Alpha-particle X-ray spectrometer (APXS) - пристрою, який опромінює альфа-частинками і зіставляти спектри в рентгенівських променях для визначення елементного складу породи, камери та іншої техніки. Піраміда стане першим об'єктом, який буде досліджувати Curiosity з використанням всього набору обладнання.
Далі марсохід вирушить в місце під назвою Гленелг, до якого залишилося всього 200 метрів. Там Curiosity за допомогою буріння добуде зразки порід і проведе їх аналіз.
Марсохід Curiosity здійснив посадку на поверхню Марса 6 серпня. На борту Curiosity встановлені десять наукових інструментів загальною масою 75 кілограмів, які дозволять марсоходу проводити детальні геологічні та геохімічні дослідження, вивчати атмосферу і клімат планети, шукати воду і її сліди, органічні речовини і визначати - чи був колись Марс придатний для життя, і чи є на ньому місця, придатні для життя зараз. ! Zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі