NASA набирає дегустаторів меню для підкорювачів Марса

Поділитися
NASA оголосило про набір добровольців для проведення тривалого експерименту, покликаного розробити меню для майбутніх підкорювачів Марса.

NASA оголосило про набір добровольців для проведення тривалого експерименту, покликаного розробити систему харчування для майбутніх підкорювачів Марса.

За словами професора Корнеллського університету Джин Хантер, передбачається ізолювати шістьох людей у приміщенні, що імітує космічний корабель, протягом чотирьох місяців на одному з гавайських островів вулканічного походження.

Прийом заяв завершується 29 лютого. Відбір найдостойніших кандидатів буде здійснено до кінця травня, а сам експеримент відбудеться наступного року.

За словами Хантер, дослідники хочуть визначити, який набір продуктів не тільки дозволить астронавтам здійснювати експедиції на Марс, але і не набридне їм за весь період трирічних місій - по шість місяців туди і назад плюс два роки на самій Червоній планеті.

«Дуже важливо, щоб астронавти добре харчувалися, - зазначила професор. - Від цього залежить їхня безпека й успіх місії».

У розпорядженні учасників експерименту будуть ті готові харчові набори, якими зараз забезпечуються астронавти, а також деякі продукти тривалого зберігання, зокрема борошно і цукор, і м'ясо сублімаційного сушіння. Тобто їм буде надана можливість самим щось приготувати собі.

Серед добровольців перевага буде віддаватися ученим та інженерам, «людям приємним у спілкуванні і поступливим, тим, хто виявляє інтерес до продуктів харчування і вміє сам готувати», - зазначила Хантер. «Ну і, звичайно, у них повинно бути відмінне здоров'я», - додала вона. !zn

Читайте також:

Російські астрономи знайшли місяць в екзопланети


Через «Фобос-Ґрунт» російські місячні місії перенесуть більш ніж на рік

Росія працює над освоєнням Місяця

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі