NASA удосконалить людиноподібних роботів для підкорення космосу

Поділитися
© mia.ulmic.ru
У NASA сподіваються, що людиноподібні роботи допоможуть у досягненні нових цілей - місії на астероїд у 2025 році та пілотованого польоту на Марс у 2035 році.

Американське космічне агентство NASA виділило вісім грантів на робототехнічні проекти на загальну суму 2,7 мільйона доларів - серед переможців відбору, зокрема, розробники деталей для людиноподібних роботів.

В рамках національної програми з підтримки розвитку робототехніки National Robotics Initiative NASA спільно з Національним науковим фондом (NSF) обрало вісім проектів, які отримали гранти розміром від 150 тисяч до 1 мільйона доларів.

Переможцями відбору стали кілька проектів по розробці «скелетів» і систем пересування для людиноподібних роботів, які могли б замінити людину при роботі в небезпечних умовах.

Крім того, фінансування отримали розробники системи розпізнавання загроз рельєфу місцевості на відстані для марсоходів та інших роверів, «шкіра» для роботів, необхідна для спрощення механізму зворотного зв'язку, а також група, яка розробить «робомотузків» - довгих, тоних і м'яких роботів, здатні, наприклад, проникати у місця, недоступні звичайним «скелетним» роботам.

«Автоматичний астронавт NASA, «Робонавт», на борту Міжнародної космічної станції вже проходить випробування, щоб потім допомагати астронавтам і звільняти їх час для наукових експериментів і складних інженерних робіт. Нові проекти, відібрані в рамках National Robotics Initiative, допоможуть нам у досягненні нових цілей - місії на астероїд у 2025 році та пілотованого польоту на Марс у 2035 році», - сказав директор з технологій НАСА Мейсон Пек, чиї слова наводяться в повідомленні. !zn

Читайте також:

Росія розробить систему видалення космічного сміття

У NASA мають намір використовувати в двигунах космічних кораблів антиматерію

Американський астронавт Суніта Вільямс побила рекорд перебування жінок у відкритому космосі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі