NASA запустить другий марсохід в 2020 році

Поділитися
NASA запустить другий марсохід в 2020 році © wordscience.org
Американське космічне агентство NASA планує запустити новий марсохід в 2020 році для продовження успішної місії діючого апарату Curiosity.

У NASA оголосили про початок нової марсіанської місії, яка буде включати запуск другого марсохода у 2020 році.

Новий марсохід разом із посадковою системою буде побудований на основі технологій, що використовувалися при створенні ровера Curiosity, який в даний час знаходиться на Марсі.

Подібність проектованого марсохода з Curiosity дозволить скоротити вартість нового марсіанського проекту. Як очікується, він буде коштувати близько 1,5 мільярда доларів (близько 12 млрд грн), у той час як проект Curiosity обійшовся NASA у 2,5 мільярда доларів (20 млрд грн). Новий ровер, як і Curiosity, буде займатися збором і аналізом зразків ґрунту, однак про деталі місії у NASA поки не розповіли.

Раніше у NASA оголосили про плани по запуску у 2016 році ще одного марсоходу. Новий апарат, який буде створений в рамках дослідницької місії під назвою Insight, повинен буде вивчати ядро Червоної планети, збираючи дані про його склад, розмір і температуру. Таким чином, загалом Марсу присвячені сім дослідних місій.

Спільно з Європейським аерокосмічним агентством (ESA) NASA розробляло ще два марсіанських проекти, які були заплановані на 2016 і 2018 роки. Однак у лютому 2012 року в NASA оголосили про відмову від цих проектів через нестачу коштів. Тепер же, як заявив представник NASA, отримання фінансування нової марсіанської місії дозволить NASA знову брати участь у європейських проектах.

У даний час на Марсі знаходиться ровер Curiosity, який опустився на поверхню планети 6 серпня 2012 року. Основними завданнями місії є пошук життя на Червоній планеті, а також вивчення геології і клімату Марса. !zn

Читайте також:

Curiosity знайшов на Марсі воду, сірку і хлор

Curiosity поки не знайшов життя на Марсі

NASA готує сенсацію: марсохід Curiosity виявив «щось приголомшливе»

Curiosity знайшов на Марсі загадкову піщинку (ФОТО)

Curiosity знайшов на Марсі шматок поліетилену (ФОТО)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі