Німецькі вчені винайшли найлегший у світі матеріал

Поділитися
Новий матеріал аерографіт - чорний, непрозорий, має стабільну структуру, проводить електричний заряд і добре піддається обробці через свою пластичність. На думку вчених, розробка знайде своє застосування у виготовленні нових синтетичних матеріалів, збільшуючи їх електричну провідність.

Вченими з Німеччини був створений найлегший матеріал на планеті, який отримав ім'я «аерограф». Його щільність у чотири рази менша в порівнянні з попереднім рекордсменом на основі нікелю.

Матеріал є сіткою з вуглецевих трубок, які у всіх трьох вимірах взаємопов'язані на нано-та мікрорівнях. Щільність нового матеріалу складає всього лише 0,2 міліграма на кубічний сантиметр, що в 75 разів менше в порівнянні з стірофомом - пакувальним матеріалом на основі полістиролу, замінником пінопласту.
Новий матеріал - чорний, непрозорий, має стабільну структуру, проводить електричний заряд і добре піддається обробці через свою пластичність.
Володіючи настільки унікальними властивостями при вкрай низькій щільності, вуглецевий матеріал «аерографіт», безсумнівно, перевершує всі інші матеріали його класу.
Незважаючи на дуже малу вагу, аерографіт дуже пружний. У той час як легкі матеріали як правило добре витримують тиск, але погано протистоять розтягуванню, аерографіт може відмінно переносити як стикання, так і розтягнення.
Він здатний повернути свою колишню форму без істотних змін, навіть якщо його стиснути на 95%.
Аерографіт стає навіть трохи твердішим і міцнішим, ніж був до того, як його затиснули, тоді як інші матеріали втрачають стабільність внутрішньої структури, будучи схильними до такого «стресу».
«Крім того, отриманий матеріал практично повністю абсорбує світлове випромінювання. Можна сказати, що це найбільш чорний з усіх чорних матеріалів», - запевняє професор Карл Шульте з Гамбурзького університету.
Завдяки своїм унікальним властивостям аерографіт можна наносити на електроди літій-іонних акумуляторів. В такому випадку буде потрібно мінімальна кількість електроліту, що дозволить надалі значно знизити вагу акумулятора.
Також, на думку вчених, розробка знайде своє застосування в виготовленні нових синтетичних матеріалів, збільшуючи їх електричну провідність.
Наприклад, за допомогою додавання аерографіта пластик, який не проводить електричний струм, можна зробити електропровідним, причому така «трансформація» майже не відіб'ється на вазі. Отриманий у результаті комбінований матеріал допоможе уникнути негативного ефекту від статичної електрики. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі