Перший комерційний політ космічного корабля Dragon відбудеться за два тижні

Поділитися
Корабель Dragon, який скоїв у травні випробувальний політ до МКС, на початку жовтня вирушить у свій перший комерційний рейс. Dragon повинен доставити на орбітальну станцію близько 450 кг вантажу, зокрема, матеріали для проведення 166 наукових експериментів. Назад з собою він привезе 230 кг деталей обладнання і результати досліджень.

Перший приватний космічний корабель Dragon американської компанії Space Exploration Technologies (або Space Ex) вирушить в перший комерційний політ до Міжнародної космічної станції (МКС) 7 жовтня.

Про це Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) оголосило в четвер, 20 вересня.

За словами представників відомства, ця дата була узгоджена між американським ЦУПом в Х'юстоні (штат Техас), Space Ex і міжнародними партнерами за програмою МКС.

Старт Dragon призначений на 20:34 за часом Східного узбережжя США (4:34 мск 8 жовтня) з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида). Для виведення корабля на орбіту буде використана ракета-носій "Фелкон-9". Керівники програми МКС в НАСА вже підтвердили повну готовність корабля-капсули та ракети до польоту, а екіпажу станції на орбіті - до прийому Dragon.

Стикування капсули з МКС, яку за допомогою руки-маніпулятора станції проведуть астронавт НАСА Саніта Вільямс і її японський колега Акіхіко Хошіде, запланована на 10 жовтня. Якщо погодні умови не дозволять у встановлений термін запустити корабель, стартове вікно буде відкрито також 8 жовтня.

Dragon повинен доставити на орбітальну станцію близько 450 кг вантажу, зокрема, матеріали для проведення 166 наукових експериментів. Повернення капсули на Землю заплановане на кінець жовтня. Dragon "приводного" в Тихому океані неподалік від узбережжя Каліфорнії. Він привезе з собою результати наукових досліджень, а також майже 230 кг деталей обладнання станції.

Угода між NASA і компанією Space Ex передбачає 12 експедицій з доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію. Контракт оцінюється в $1,6 млрд.

У травні корабель здійснив випробувальний політ до МКС, поповнивши її продовольчі запаси, і благополучно повернувся на Землю з результатами наукових експериментів. В даний час Dragon є єдиним вантажним кораблем багаторазового використання. !zn

Читайте також:

У NASA вкрали коди управління Міжнародною космічною станцією

Україна увійшла до п'ятірки країн-лідерів за кількістю космічних пусків

Шаттли запропонували пристосувати під комерційні кораблі

Американці будуть возити космічних туристів на місячній ракеті

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі