Росія планує у 2015 році досягти Місяця

Поділитися
© vremiadengi.com
Росіяни вирішили "довести, в першу чергу, самим собі, що ми можемо сідати на інші космічні тіла". Автоматична місія з посадкою на Місяць очікується в 2015 році.

Росія здійснить автоматичну місію з посадкою на Місяць у 2015 році, повідомив у п'ятницю журналістам генеральний директор НВО імені Лавочкіна Віктор Хартов.

"2015 позначений у наших планах як рік, коли ми повинні сісти на Місяць", - сказав Хартії.

За його словами, ця місія потрібна для того, "щоб довести, у першу чергу, самим собі, що ми можемо сідати на інші космічні тіла".

Окрім того, за словами Хартова, у 2013 році запланований запуск космічного апарату "Електро-Л" номер 2, на 2014 рік - рентгенівського телескопа "Спектр-РГ".

Після цього планується запуск наступної космічної обсерваторії - космічного апарату, який буде працювати в ультрафіолетовому діапазоні - "Спектр-УФ".

- Росіяни через 8 років планують висадитися на Місяці

Також Хартов нагадав, що 12 жовтня о 22:15 з космодрому Куру відбудеться старт ракети-носія "Союз-СТ" з розгінним блоком "Фрегат" виробництва НВО ім. Лавочкіна і двома європейськими космічними апаратами.

За його словами, в поточному році планується здійснити ще три космічних пуски з використанням розгінного блоку "Фрегат".

Разом з Європейським космічним агентством підприємство братиме участь у програмі "Екзо Марс", що передбачає відправку до Марса двох місій - у 2016 і 2018 роках. Для місії 2018 НВО ім. Лавочкіна буде виготовляти спускний апарат.

Нагадаємо, що експедиція російських космонавтів з висадкою на Місяці може бути реалізована до 2020 року.

Відзначимо також, що американська програма пілотованих польотів на Місяць «Аполлон» тривала кілька років. Вперше корабель США сів на Місяць 20 липня 1969 року, останній політ був здійснений у грудні 1972 року. Першим на поверхню супутника Землі 21 липня 1969 ступив Ніл Армстронг, другим був Едвін Олдрін, третій член екіпажу Майкл Коллінз залишався в цей час у кораблі. !zn

Читайте також:

Політ на Місяць відбудеться, якщо там знайдуть воду

NASA представило капсулу космічного корабля для підкорення далекого космосу

Землю на Місяці можна купити за 2,5 долара за сотку

Телескопи NASA зняли близько сонця «корабель прибульців на заправці» (фото/відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі