Росія до 2030 року планує створити мережу станцій на Марсі і висадити космонавтів на Місяць

Поділитися
© ngpowereu.com
Роскосмос до 2030 року планує здійснити висадження росіян на Місяць. Те, що це відбуватиметься через 60 років після аналогічного висадження американців, Роскосмос не бентежить.

Федеральне космічне агентство (Роскосмос) планує до 2030 року створити мережу дослідних станцій на Марсі, висадити росіян на Місяць, а також зайнятися поглибленим дослідженням Венери і Юпітера.

Про це йдеться у внесеному на розгляд уряду проект "Стратегії розвитку космічної діяльності до 2030 року". За допомогою цього документа Роскосмос збирається забезпечити світовий рівень російської космонавтики і закріпити місце Росії у трійці провідних космічних держав світу.

Пріоритетні напрямки роботи - розвиток і використання космічної техніки, технологій і послуг, створення пілотованих, транспортних та напланетних засобів для освоєння космічного простору і створення орбітальної станції нового покоління.

До 2015 року Роскосмос планує розгорнути необхідні склади орбітальних угруповань різного призначення, завершити роботи з модернізації існуючих засобів виведення.

До 2020 року передбачається, що російська елементна база для створення супутників буде відповідати світовим стандартам, що дозволить мінімізувати наявність іноземних комплектуючих.

До цього ж часу з космодрому "Восточный" планується запускати "важкі пілотовані кораблі нового покоління", які також ще має бути розроблено.

Крім того, у кооперації з іноземними партнерами Роскосмос хоче розгорнути на Марсі мережу дослідних станцій.

До 2030 року планується політ на Місяць з висадженням космонавтів, а також активізація роботи щодо зниження засміченості навколоземного космічного простору і астероїдно-кометної небезпеки для Землі.

Міжнародна космічна станція (МКС), згідно з планом, у 2020 році буде зведена з орбіти.

У тексті документа йдеться також, що роль Росії на світовому космічному ринку потрібно збільшити на той час до 10% (проти 0,5% у 2011 році).

Для реалізації цих завдань планується створити при президенті РФ спеціальний надвідомчий орган - Раду з космосу. !zn

Читайте також:

У NASA вкрали коди управління Міжнародною космічною станцією

Україна увійшла до п'ятірки країн-лідерів за кількістю космічних запусків

У Росії стати космонавтами захотіли 43 людини, в Європі та Америці - по шість тисяч охочих


Масове падіння російських супутників пояснили «недбалістю»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі