Російська армія візьме на озброєння «супертанк» із цифровою гарматою

Поділитися
© Леоніда Левіта
Очікується, що ця розробка стане першим кроком на шляху до повністю «безпілотної» зброї. Перший дослідний зразок даного танка буде протестовано у 2015 р.

У російській армії очікують появи у 2015 році нового танка, який буде оснащено цифровою гарматою з дистанційним управлінням. Ця розробка стане першим кроком на шляху до повністю «безпілотної» зброї.

«У танка буде повністю цифрова система управління. Канали зв'язку будуть захищені від придушення і перехоплення бронею танка - через неї не пройде ніякий зовнішній сигнал», про це з посиланням на джерело в оборонно-промисловому комплексі повідомляють «Известия».

Керувати знаряддям екіпаж буде з ізольованої бронекапсули, яка витримає пряме влучення з усіх видів сучасних танків: «Екіпаж буде відділено і від моторного відсіку з пальним, і від боєкомплекту багатошаровою капсулою з броні й композитів».

Перший дослідний зразок даного танка буде протестовано у 2015 р.

Про існування важкої платформи «Армата», що розробляється з 2009 року, стало відомо минулого літа. На основі «Армата» буде вестися розробка сучасних важких танків, бойових машин піхоти, машин розгородження для озброєння окремих танкових і мотострілкових бригад Сухопутних військ.

Наприкінці минулого тижня платформа «Армата» була затверджена. Тоді було оголошено, що в 2015 році з конвеєра зійдуть перші танки на базі нової платформи. Однак джерела на «Уралвагонзаводі» стверджують, що в 2015 році танки вже почнуть надходити у війська, сама ж машина з'явиться раніше.

На думку експертів, з появою важких бойових машин на новій платформі може серйозно змінитися структура сухопутних військ. І двох тисяч таких танків буде цілком достатньо на всю російську армію.

«Попереду підуть танки-роботи, які будуть працювати на передній межі, найнебезпечнішій, а за ними послідують машини з екіпажами, які вже будуть вирішувати складні завдання», - прогнозує віце-президент Академії геополітичних проблем, доктор військових наук Костянтин Сівков картину майбутніх воєн.

За його словами, у Радянському Союзі велися розробки автономних танків, а до кінця 1990-х років на базі танка Т-80 був створений повністю автоматичний танк з системою розпізнавання цілей. Однак ця розробка не була реалізована через розпад Союзу.

Нагадаємо також, що до кінця 2012 року у Росії буде розроблена програма створення променевої, фізичної, хвильової, генної і психофізичної зброї. !zn

Читайте також:

У Росії готують програму створення генної і психофізичної зброї

На службу ізраїльської розвідки надійдуть жуки і равлики


США провели випробування «мікрохвильової гармати» для придушення вуличних заворушень (відео)

У США випробували ракету з вертикальним зльотом і посадкою (фото/відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі