Рукописи Мертвого моря опублікують у Глобальній мережі

Поділитися
© mediananny.com
Влада Ізраїлю вирішили опублікувати в Інтернеті рукописи Мертвого моря. Щоб створити якісну цифрову онлайн-бібліотеку стародавніх манускриптів, офіційний Єрусалим веде переговори з інтернет-гігантом Google. Про це у вівторок, 19 жовтня, повідомили ЗМІ.
Влада Ізраїлю вирішила опублікувати в Інтернеті рукописи Мертвого моря. Щоб створити якісну цифрову онлайн-бібліотеку стародавніх манускриптів, офіційний Єрусалим веде переговори з інтернет-гігантом Google. Про це у вівторок, 19 жовтня, повідомили ЗМІ. Згідно з повідомленнями преси, представники Ізраїльського управління старожитностей докладають максимум зусиль, щоб до електронної копії манускриптів було забезпечено необмежений доступ. Вік рукописів становить 2 тисячі років, й археологи вважають цю знахідку однією з найвизначніших у двадцятому столітті. Згідно з розробленим планом, Ізраїльське управління старожитностей і компанія Google розмістять фотографії 30 тисяч фрагментів, що складають колекцію сувоїв, у базі даних з вільним доступом і можливістю пошуку. За словами організаторів, рукописи буде перш за все розміщено в оригінальному вигляді на івриті, арамейською й грецькою мовами. Згодом з'являться їхні переклади. Рукописи Мертвого моря містять найдавніші редакції старозавітних текстів, а також опис життя євреїв і ранніх християн за часів Ісуса Христа. Вони були знайдені в 1940-50-х роках у печерах неподалік від Мертвого моря.

За матеріалами Голос Америки

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі