Сонячна активність може викликати хаос на Землі

Поділитися
© ksiazek.photoshelter.com
Чисельні спалахи на Сонці можуть стати причиною глобального хаосу на Землі вже у 2013 році. Такий невтішний прогноз зробили вчені агентства NASA.
Чисельні спалахи на Сонці можуть стати причиною глобального хаосу на Землі вже у 2013 році. Такий невтішний прогноз зробили вчені агентства NASA.На їхню думку, саме в цей період сонячна активність досягне свого піку. Сонячні бурі генерують величезний рівень випромінювань. Це призведе до збою супутникового зв'язку, а також глобального збою в електромережах. Цей збій триватиме декілька годин, днів, а можливо, й місяців, що, без сумніву, поставить під загрозу звичайне життя сучасної людини. Представник NASA Лайам Фокс, виступаючи на міжнародній конференції з питань вразливості електромереж, заявив, що сучасне суспільство занадто залежне від технологій. Електромережі, GPS-навігація, повітряний транспорт, банківські послуги, радіозв'язок - все це може виявитися недоступним через «провину» Сонця. Проте негативні наслідки сонячної активності можуть бути мінімізовані, якщо підготуватися до колапсу заздалегідь. Протягом останніх 11-ти років Сонце чергувало періоди високої і низької активності. У даний час світило переживає «тиху» фазу. Однак вчені прогнозують різку зміну в «настрої» Сонця. Кільця вогню, потужність яких дорівнює ста водневим бомбам, можуть заподіяти Землі безпрецедентний економічний збиток, який у 20 разів перевищує шкоду, завдану ураганом «Катріна». Нагадаємо, у 1859 році через магнітну бурю вийшов з ладу телеграф у США та Європі. У 1921 році підвищена сонячна активність вивела з ладу транспортну систему Нью-Йорка. «Сонячний шторм» 1989 року привів до порушення електропостачання у Квебеку, через що 6 мільйонів канадців залишилися без світла і тепла.

За матеріалами NEWSru.co.il

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі