Таблиця Мендєлєєва поповнилася трьома новими елементами

Поділитися
У таблицю Мендєлєєва офіційно занесено три нові елементи: дамштадтій, рентгеній і коперніцій.

Міжнародний союз теоретичної і прикладної хімії офіційно затвердив позначення елементів з номерами 110, 111 і 112 у таблиці Мендєлєєва.

Імена новим елементам - дармштадтій, рентгеній і коперніцій (також поширений варіант копернікій) - були присвоєні ще у липні 2010 року.

Разом з тим, тільки зараз закінчилося дотримання всіх формальностей, що пропонуються для додавання у таблицю Мендєлєєва нового елемента. Офіційні символи нових елементів Ds, Rg та Cn відповідно.

У даний час також йде процес присвоєння назв елементів 114 і 116. У цьому місяці представники Міжнародного союзу теоретичної і прикладної хімії офіційно оголосять попередні варіанти імен для цих елементів, після чого у фахівців буде 5 місяців, щоб подати свої заперечення.

Якщо заперечень не буде, то імена буде затверджено. Після цього почнеться серія формальностей, яка завершиться офіційним прийняттям назв.

На даний момент варіанти назв обох елементів невідомі. Раніше з'являлася інформація, що їх планується назвати флеровій (на честь легендарного радянського фізика-ядерника Георгія Флерова) та московій відповідно. Відкриття елементів було визнано лише у червні 2011 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі