США готують до запуску у виробництво "зброю майбутнього" (відео)

Відео
Поділитися
© day.zp.ua
Найпотужніша у світі електромагнітна гармата може з'явитися вже у 2025 році. Міноборони США підписало контракт на створення джерела живлення для рельсотрона.

Один із найбільших військових постачальників США підписав перший контракт з американським Міноборони на створення джерела живлення для електромагнітної гармати (рельсотрона), якій для розгону снарядів до гіперзвукової швидкості потрібна велика кількість енергії.

Суму контракту оцінили у 10 млрд дол.

Компанія повинна буде не тільки розробити, а й створити дослідний зразок енергетичного модуля, який стане складовою частиною системи вироблення імпульсу (Pulse Forming Network - PFN) і в майбутньому може бути використаний для виробництва не тільки рельсотрона, але і бойових лазерів.

Російські військові визнають, що рельсотрон - це «Зброя XXI століття». Руйнівна сила такої гармати дуже висока, дальність стрільби відповідає ракетній, а відсутність вибухівки у снарядах робить їх не тільки безпечними, а й легкими. Значить, на борту одного корабля може знаходитися більше ракет.


До ймовірних недоліків нового виду зброї відносять високу ступінь демаскування корабля після пострілу з такої системи. Окрім того, рельсотрону для роботи потрібна величезна кількість енергії. Для вирішення цієї проблеми необхідно створити нове покоління кораблів з енергетичною системою, яка забезпечить енергією як їхні двигуни, так і збройові системи.

Передбачається, що перші рельсотрони будуть встановлені на бойових кораблях до 2025 року.

Рельсотрон (railgun), він же - електромагнітна гармата - це імпульсний електродний прискорювач мас. Перші зразки подібного пристрою були винайдені у 1970-х роках і незабаром привернули увагу військових, зацікавлених можливістю використовувати рельсотрон у своїх цілях.

Читайте також:

У Лівії знайшли нелегальну хімічну зброю Каддафі

Біологічна зброя - помста природи?

Помер «батько» нейтронної бомби

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі