У NASA вкрали коди управління Міжнародною космічною станцією

Поділитися
© pursuitist.com
З NASA вкрали ноутбук з незашифрованими кодами команд і контролю МКС. За останні два роки співробітниками NASA було загублено 48 ноутбуків з таємною інформацією.

З американського аерокосмічного агентства вкрадено незашифрований комп'ютер з кодами команд і контролю Міжнародної космічної станції. Про це заявив генеральний інспектор NASA Пол Мартін.

Зникнення, імовірно, сталося у березні 2011 року, його було виявлено після проведеного внутрішнього аудиту.

Викрадачі ноутбука, ймовірно, отримали доступ до інформації, яка зберігалася там, але в цьому, на думку Мартіна, немає нічого страшного. Застосувати коди на практиці і отримати будь-яку вигоду зловмисниками вдалося б, тільки якщо б у них під рукою була система космічного зв'язку і необхідні даних для управління МКС.

Зниклі дані стали лише частиною величезної кількості вкраденої за останній рік конфіденційної інформації. Тільки за останні два роки співробітниками NASA було загублено 48 ноутбуків, лише 1% яких було зашифровано.

За даними NASA, за період з 2010 по 2011 роки було зафіксовано 5408 комп'ютерних інцидентів, пов'язаних з кібербезпекою. А тільки за минулий рік агентство зазнало 47 кібернападів, збиток від яких склав близько семи мільйонів доларів. Ці випадки, за словами Мартіна, включають в себе спроби індивідуальних зломщиків спробувати свої сили, групові хакерські атаки, основою метою яких є зміна або крадіжка даних, а також атаки хакерів спецслужб різних держав. 13 із цих нападів увінчалися успіхом.

Інспектор зазначив, що одна з атак була здійснена з китайських IP-адрес. у результаті зловмисники отримали повний доступ до системи і облікових записів Лабораторії реактивного руху у Пасадені, штат Каліфорнія.

Нагадаємо, у лютому цього року британський чиновник з Бюро ядерного регулювання загубив в Індії флешку з конфіденційними результату стрес-тесту атомної електростанції і докладними картами її території. Влада Великобританії побоюється, що інформація могла потрапити в руки терористів. !zn

Читайте також:

NASA набирає дегустаторів меню для підкорювачів Марса

NASA випадково продав устаткування з секретною інформацією

Співробітник поліції забув у потязі секретне досьє лондонської Олімпіади-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі