У нашій галактиці - мільярди придатних для життя планет

Поділитися
© grandtour.ru
У галактиці Чумацький шлях можуть знаходитися десятки мільярдів придатних для життя планет. Астрономи уточнюють цифру.

Група європейських астрономів повідомила, що близько 40% червоних карликів - найпоширеніший тип зірок у Чумацькому шляху - мають на своїй орбіті планети, придатні для життя. Це так звані «надземлі», які обертаються в придатній для життя зоні від своїх зірок і можуть містити на своїй поверхні рідку воду.

Враховуючи, що в Чумацькому шляху знаходиться близько 160 мільярдів червоних карликів, число планет потенційно придатних для життя, величезне.

Червоні карлики - відносно тьмяні й холодні зірки, які можна порівняти за своїми параметрами з Сонцем, - складають близько 80% зірок у нашій галактиці.

За словами глави дослідження професора Інституту планетології і астрофізики Гренобля Ксавьє Бонфіса, кількість планет земного типу, що обертаються навколо червоних карликів, становить до 40% і вони зустрічаються набагато частіше, ніж газові гіганти, подібні до Юпітера і Сатурну.

Цей висновок учені зробили після дослідження понад 100 подібних зірок в обсерваторії в Чилі.

Однак таке високе число скелястих планет навколо червоних карликів зовсім не обов'язково означає наявність умов, придатних для життя.

Оскільки червоні карлики є більш холодними зірками, ніж Сонце, планетам потрібно обертатися на набагато ближчій відстані від них, ніж між Землею і Сонцем, щоб утримувати на своїй поверхні рідку воду. А це означає, що планети потрапляють під сильні рентгенівське та ультрафіолетове випромінювання, небезпечні для життя.

Наразі дослідницька група планує продовжити вивчення подібних землі планет, що обертаються на орбіті найближчих червоних карликів, щоб отримати більш точну інформацію про їхні атмосфери і можливості виникнення на них життя. !zn

Читайте також:

NASA: Наша галактика «битком набита планетами різних розмірів»

Вчені розрахували наслідки зіткнення Землі з чорною дірою

Астрономи: Місяць складається з матерії Землі

Учені виявили екзопланету, на якій падає силікатний сніг

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі