У Роскосмоса немає точних даних про місце падіння «Фобос-Ґрунта»

Поділитися
© Віктор Бар'яхтар
Руйнування космічного апарату "Фобос-Ґрунт", згідно з розрахунками російських фахівців, мало відбутися над територією Бразилії, проте підтвердження про це до Роскосмосу не надходило. Про це повідомив заступник керівника Роскосмосу Анатолій Шилов.

«На висоті 10 км над поверхнею Землі над територією Бразилії сталося руйнування космічного апарата. Це розрахункова точка, тому підтвердження, що саме на цій точці сталося руйнування, воно має імовірнісний характер. У цей час ніхто не спостерігав руйнування космічного апарата, тому ані візуального, ані іншого підтвердження немає», - сказав він.

За його словами, якщо якісь уламки апарату долетіли до суші, їх буде виявлено місцевими жителями. «Якщо не буде нічого виявлено на землі, то буде зареєстровано остаточно факт, що апарат весь згорів у щільних шарах атмосфери», - сказав Шилов.

Як повідомлялося, автоматична міжпланетна станція «Фобос-Ґрунт», перша за 15 років російська АМС, призначена для доставки зразків ґрунту з супутника Марса, після запуску в ніч на 9 листопада не змогла вийти на траєкторію перельоту до Марса і знаходиться на опорній навколоземній орбіті.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі