Вчені мають намір синтезувати неіснуючі елементи таблиці Мендєлєєва

Поділитися
© news2000.com.ua
Японські вчені мають намір синтезувати 119 і 120 елементи таблиці Мендєлєєва, яких поки не існує в природі. Коли планується провести експеримент, вчені не уточнили.

Японські вчені з державного Інституту природничих наук «Рікен» готуються синтезувати 119 і 120 елементи таблиці Мендєлєєва, яких в природі поки не існує.

Для того, щоб отримати 119 елемент, ученим належить з'єднати ядра ванадія і кюрія. Для отримання ж 120 елемента будуть потрібні ядра того ж кюрія і хрому. Для свого досвіду вчені будуть використовувати прискорювач частинок і модернізований газорозрядний іонний сепаратор. Коли саме планується провести експеримент, вчені не уточнили.

Раніше хімікам з інституту «Рікен» вдалося синтезувати 113 елемент таблиці Мендєлєєва. Для визнання цього відкриття японцям доведеться повторити реакцію у незалежній лабораторії.

У природі не існує жодного елемента, атомне число якого перевищує 92 - як в урану. Більш важкі елементи можна отримати тільки штучним шляхом - наприклад, в атомному реакторі. Елементи з атомним числом більше 100 можна отримати тільки в прискорювачах, в яких відбувається злиття ядер складових елементів. На сьогоднішній день найважчий визнаний елемент - 116. Визнання відкриття 113, 115, 117 і 118 елементів домагаються російські вчені. !zn

Читайте також:

Таблиця Мендєлєєва поповнилася трьома новими елементами

У таблицю Мендєлєєва включили два нові елементи

У таблицю Мендєлєєва внесуть зміни

Фізики відкрили шість нових ізотопів надважких елементів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі