Україна увійшла до п'ятірки країн-лідерів за кількістю космічних запусків

Поділитися
© mixa.tv
За 20 років Україна отримала визнання на міжнародній арені космічних держав і увійшла до п'ятірки країн за кількістю щорічно здійснених запусків.

Україна за 20 років досягла значних успіхів у космічній галузі. Про це заявив глава Державного космічного агентства України Юрій Алєксєєв.

"За 20 років існування Державного космічного агентства Україна отримала визнання на міжнародній арені космічних держав і увійшла до п'ятірки країн за кількістю щорічно здійснених запусків", - сказав він.

За його словами, українські ракети сьогодні стартують з чотирьох космодромів, а реалізація проекту «Циклон-4» дозволить Україні вже у 2013 році здійснювати запуски нової ракети-носія «Циклон-4» з бразильського космодрому Алкантара.

Глава ГКАУ зазначив, що українські ракети відомі у світі своєю надійністю і здатністю виводити космічні апарати на високоточні орбіти.

За його словами, підтвердженням цього є той факт, що за 20 років здійснено 125 стартів, українськими ракетами виведено на орбіту 238 супутників на замовлення 19 країн.

«Українські двигуни встановлені на верхньому щаблі європейської ракети «Вега», реалізується також спільний зі США проект створення ракети-носія «Антарес», - сказав він.

Він підкреслив, що на підприємствах космічної галузі України серійно виготовляються системи управління для російських ракет-носіїв «Союз», «Протон», «Рокот», «Стріла», апаратура стикування для МКС, прилади для космічних кораблів «Союз» і «Прогрес» . !zn

Читайте також:

Український супутник "Січ-2" почав передавати дані про космічну погоду

Українсько-російська ракета "Зеніт-3SL" вивела на орбіту європейський супутник

Чи стане Україна перспективною космічною державою?

Академік Ярослав Яцків: без космосу у нас немає майбутнього

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі