Україна, РФ і Казахстан можуть створити ракету для доставки екіпажів до Місяця

Поділитися
© ucoz.ru
РКК "Енергія" пропонує створити нову ракету-носій спільно з Україною та Казахстаном і використовувати в цьому проекті технології програми "Енергія-Буран".

Російські, українські та казахські космічні підприємства можуть разом за три-чотири роки створити нову надважку ракету-носій, яка дозволить доставляти екіпажі до Місяця, вважає президент генконструктор ВАТ "Ракетно-космічна корпорація" Енергія "імені С.П. Корольова" Віталій Лопота.

"Якщо амбітно говорити, то можна за три-чотири роки з компонентів, які мають льотну кваліфікацію, використовуючи кращі конкурентні переваги Росії, а саме "цар-двигун" з тягою до 800 тонн, РД-171, можна було б разом, в кооперації з Україною та Казахстаном створити ракету-носій надважкого класу, який здатний вивести корабель вагою 20 тонн до Місяця", - сказав Лопота журналістам у понеділок у кулуарах Міжнародного аерокосмічного конгресу в Москві.

Раніше Лопота заявив, що РКК "Енергія" пропонує створити нову ракету-носій спільно з Україною та Казахстаном і використовувати в цьому проекті технології програми "Енергія-Буран".

Система "Енергія-Буран" - радянський проект космічного багаторазового корабля - була створена в кінці 1980-х років. Човник "Буран" виводила на орбіту ракета-носій "Енергія", яка була здатна виводити в космос корисне навантаження понад 100 тонн. Стартовий комплекс знаходиться на космодромі Байконур.

ВАТ "Ракетно-космічна корпорація" Енергія "імені С.П. Корольова" - стратегічне підприємство Росії по пілотованим космічним системам, що спеціалізується на створенні нових космічних технологій, включаючи розробку автоматичних космічних систем різного призначення, ракетних систем для виведення космічних апаратів на орбіту. Корпорація виробляє, зокрема, пілотовані кораблі "Союз", вантажні кораблі "Прогрес", розгінні блоки для ракет-носіїв.

Підприємство є лідером по впровадженню наукоємних космічних технологій для виробництва продукції некосміческого профілю. !zn

Читайте також:

Космічний апарат NASA виявив у місячному кратері величезна кількість льоду (фото / відео)

Землю на Місяці можна купити за 2,5 долара за сотку

Місяць є не єдиним природним супутником Землі


Перший квиток до Місяця продали за 150 мільйонів доларів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі