Збільшилася кількість видів комарів, які переносять малярію

Поділитися
Європейські вчені встановили, що за останній час комарі, що мешкають в Африці і здатні переносити вірус малярії, еволюціонували і фактично малярійні комарі вже представлені двома різними, але однаково небезпечними видами.

Європейські вчені встановили, що за останній час комарі, що мешкають в Африці і здатні переносити вірус малярії, еволюціонували і фактично малярійні комарі вже представлені двома різними, але однаково небезпечними видами.

За словами вчених, зараз можна з упевненістю говорити про появу двох штамів комарів, між якими є істотні генетичні відмінності.

Дослідники з Імперського коледжу Лондона вивчили два штами комарів Anophele gambiae, які найчастіше відповідають за інфікування малярією в країнах Африки, розташованих нижче Сахари.

Два штами комарів, що відомі як M і S, фізично ідентичні, але генетично мають відмінності, що робить їх представниками різних видів. Таким чином, дана обставина може істотно ускладнити боротьбу з малярією, оскільки вакцини проти одного виду не допомагають проти іншого, говорять дослідники.

"З проведених досліджень видно, що малярійні комарі розвиваються швидше, ніж ми думали і, на жаль, стратегії, які можуть працювати проти одного штаму, не можуть бути ефективними проти іншого", - говорить Мара Лоунічак, мікробіолог з Імперського коледжу в Лондоні. "Це важливо для ідентифікації та моніторингу прихованих генетичних змін переносників захворювання, якщо ми хочемо досягти успіху в лікуванні малярії і взяття під контроль зазначеного захворювання", - говорить вона.

Згідно з оцінками ВООЗ, зараз по всьому світу близько 200 мільйонів людей заражені малярією, більшість з них живуть в Африці.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі