У США випробували кулі з автоматичним управлінням

Відео
Поділитися
© adigea.aif.ru
У США провели випробування куль з автоматичним управлінням і лазерним наведенням на ціль. Навіть якщо людина, яку переслідують, перебуває у вантажівці, що рухається, куля наздоганяє об'єкт, вже після пострілу орієнтуючись на покажчики носового сенсора.

Фахівці американської національної лабораторії Сандія (Sandia National Laboratories) провели випробування нового виду озброєння: куль з автоматичним управлінням і лазерним наведенням на ціль. Відстежити рух патронів їм допомогли світлодіодні наконечники. Вони своїм світінням вказували на те, що вся електроніка після пострілу працює правильно, схеми і батарея не постраждали від удару.

10-сантиметровий снаряд, який поки ще не має власної назви, веде на ціль лазер. Навіть якщо людина, яку переслідують, перебуває у вантажівці, що рухається, куля наздоганяє об'єкт, вже після пострілу орієнтуючись на покажчики носового сенсора, який стежить за випромінюванням мітки.

Датчик передає дані процесору кулі, який коригує рух, змінюючи положення стабілізаторів, розташованих у задній частині снаряда. "Оперення", що дозволяє стабілізувати кулю в польоті за рахунок аеродинамічних сил, оберігає від газів, що виділяються при пострілі, пластиковий піддон.

Випробування продемонстрували, що куля досягає швидкості 730 метрів на секунду (2,1 Маха) при використанні наявного у продажу пороху. Спеціально створений порох, швидше за все, розжене кулі до стандартних для військових потреб швидкостей. Світлодіод, світіння якого добре помітно на знімку під заголовком, саме показує, що після пострілу лазерний датчик продовжує працювати.

Під час тестування окремі зразки посилалися до мети з відстані 1,4-2 кілометри. Розробники порівнюють: якщо звичайна куля, випущена з ґвинтівки з відстані у тисячу метрів, відхиляється від мети приблизно на 9 метрів, то нова - всього лише на 0,2 метра. Останнє, втім, поки що лише прогноз комп'ютерної моделі.

Нагадаємо, Міноборони США підписало контракт на створення джерела живлення для рельсотрона, очікується, що найпотужніша у світі електромагнітна гармата з'явиться в 2025 році. !zn

Читайте також:

США готують до запуску у виробництво «зброю майбутнього» (відео)

Удару по іранським ядерним об'єктам завдадуть у червні

Атомний французький авіаносець приєднається до американських у Перській затоці

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі