В Якутії палеонтологи знайшли живі клітини мамонта

Поділитися
Унікальні матеріали з вивчення мамонта, включаючи живі клітини тварини, виявлені в ході палеонтологічної експедиції в Якутії. Важлива для науки знахідка була зроблена на глибині 100 метрів.

Учасники міжнародної палеонтологічної експедиції «Яна-2012» знайшли унікальні матеріали щодо вивчення мамонта, в тому числі живі клітини доісторичної тварини, повідомляє прес-служба Північно-Східного федерального університету.

У повідомленні йдеться, що експедиція проходила в серпні 2012 р. в Усть-янському районі. У ній взяли участь фахівці з Росії, Кореї, США, Канади, Швеції, Англії, а також співробітники СВФУ.

«В унікальній місцевості на глибині близько 100 м нам вдалося знайти багатий матеріал для дослідження - це м'які і жирові тканини, вовна, кістковий мозок мамонта», - зазначив керівник експедиції, директор Музею мамонта СВФУ Семен Григор'єв.

«Результати експедиції будуть опубліковані в авторитетних наукових журналах. А докладний відеоматеріал можна буде побачити в наступному році на каналі National Geographic», - йдеться в повідомленні.

У серпні 2011 року в Усть-янському районі були знайдені туші мамонта, бізона і стародавнього коня. З 27 лютого по 2 березня провідні палеонтологи світу досліджували тіла тварин. Зокрема, обговорювалася ідея клонувати стародавніх тварин.

Також, як повідомлялося раніше, останки стародавніх тварин, знайдені влітку на території Брянської області, за висновком учених Російської академії наук (РАН), належать попередникам мамонтів. У висновку вчених сказано, що одна зі знахідок - це нижня щелепа, яка належала попередникові мамонта - трогонтеріевому слону. Інша - ріг самки первісного бика-тура. Ці тварини жили приблизно 120 тисяч років тому. !zn

Читайте також:

Японські вчені пообіцяли через 4 роки відродити мамонта

Вчені: Життя на Землі зародилося у прісній, а не в солоній воді

Виявлено останки найдавніших тварин

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі