Вчені: Путін сфальсифікував вибори вкрай непереконливо

Поділитися
© ГУ МНС в м.Києві
Вчені виявили, що результати голосування за Путіна у різних регіонах скупчуються навколо «гарних» цифр 75%, 100%, у той час як при нормальних виборах вони повинні знаходитися біля середнього значення по країні.

Вчені з лондонського Імперського коледжу стверджують, що результати нещодавніх виборів у Росії можна пояснити двояко, повідомляє The Times.

Перший варіант: Путін дуже популярний, але ступінь його популярності у різних регіонах - випадок вкрай незвичайного статистичного розподілу. «Другий варіант: його лояльні підлеглі-однопартійці не дуже-то вміють переконливо фальсифікувати результати виборів», - пише журналіст Том Віппл.

Група вчених виявила: на останніх парламентських і президентських виборах у Росії результати всіх партій і кандидатів, за винятком «Единой России» і Путіна, відповідають так званому «нормальному розподілу». Якщо в цілому по країні політик набрав, наприклад, 30% голосів, то у більшості округів його результати також «скупчуються» в районі 30%.

Але «результати Путіна накопичуються не тільки навколо середнього значення, а й навколо 6 пікових цифр, 5 з яких - «красиві»: 75%, 80%, 85%, 90% і 95%», - пише видання. Шостий пік - 99,5% голосів за Путіна у Чечні.

Вчені також виявили кореляцію між дуже високою явкою і значною кількістю голосів за Путіна. Результати виборів «важко пояснити без припущення, що мали місце адміністративний натиск і/або маніпулювання голосами», зазначили автори дослідження Дмитро Кобак, Сергій Шпількин і Максим Пшеничников.

Нагадаємо, що Путін переміг на президентських виборах в Росії 4 березня 2012 року з результатом 63,3%. !zn

Читайте також:

В Росії з архіву Адміністрації президента зникли документи про "махінації
" Путіна

В інтернеті викладено документи комісії, яка звинуватила Путіна у багатомільйонних махінаціях


Путіну на виборах нарахували «зайвих» 10% голосів

Путін визнав, що президентські вибори пройшли з порушеннями

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі