Янукович обіцяє не обділити українську науку фінансуванням

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент обіцяє фінансування всіх наукових установ у 2012 році у повному обсязі. Зокрема, Янукович пообіцяв цільову підтримку фундаментальних і прикладних досліджень у сфері охорони здоров'я, підвищення екологічної безпеки, металургії та вугільної промисловості, у сільському господарстві, енергетиці та дослідженні космосу.

Усі наукові установи України будуть профінансовані у поточному році в повному обсязі, заявив президент країни Віктор Янукович на церемонії вручення відзнак лауреатам премій президента для молодих вчених в Києві у п'ятницю, 20 квітня.

"Перше завдання держави - постійно підтримувати повноцінний діалог влади та наукової еліти, і, відповідно, закликаю і вас - кращих представників наукової спільноти, ваших колег і керівників - до більш інтенсивного співробітництва", - сказав він.

Збільшення фінансування НАНУ не допоможе: потрібне ефективне використання коштів

"Друге велике завдання держави - забезпечити необхідними ресурсами і підтримкою наукове співтовариство", - доповнив він.

Зокрема, глава держави пообіцяв цільову підтримку фундаментальних і прикладних досліджень у сфері охорони здоров'я, підвищення екологічної безпеки, металургії та вугільної промисловості, у сільському господарстві, енергетиці та дослідженні космосу.

Президентські премії за 2011 рік отримали 84 молодих вчених за роботи у сфері фундаментальних наук, охорони навколишнього середовища, сучасних методик лікування, високих технологій. !zn

Читайте також:

Україна не зможе вступити в Європейське космічне агентство без збільшення фінансування галузі

Новий принцип фінансування польських університетів мотивує і студентів, і науковців

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі