За 70 років на Землі може не лишитися кави – вчені

Поділитися
За 70 років на Землі може не лишитися кави – вчені
За найгіршим сценарієм, за 70 років арабіка перестане існувати в дикій природі - саме за її рахунок "оновлюється" генетичний ресурс комерційних плантацій кави.

Внаслідок кліматичних змін уже за 70 років на нашій планеті можуть зникнути ліси "дикої" кави, попереджають британські науковці.

Найпопулярнішим та найпоширенішим сортом кави є арабіка, вона складає 70% від усієї кави, яку ми п’ємо. Арабіка росте в гірських лісах, яких дедалі меншає, повідомляє The Daily Mail.

Кава, що росте на комерційних плантаціях, є дуже вразливою до хвороб та змін клімату. Нині люди ще можуть оновлювати плантації за допомогою лісових рослин, якщо ж "дикої" кави не стане, виробництво улюбленого в цілому світі напою опиниться під загрозою.

Употребление кофе снижает риск смерти

Якщо вже найближчим часом не почати рятувати гірські ліси, ціни на каву почнуть стрімко зростати, передрікають фахівці британського Королівського ботанічного саду К’ю.

"Надзвичайно важливим є зберегти арабіку в її природному середовищі. Без цих диких (генетичних) ресурсів кавова галузь стане незахищеною від шкідників чи хвороб", - говорить керівник відділу досліджень кави Аарон Девіс.

"За найгіршим сценарієм, за 70 років арабіка перестане існувати в дикій природі", - запевняє він.

Сьогодні каву виробляють 70 країн світу. В цій галузі працює близько 26 мільйонів людей. Найбільшим виробником кави є Африка, а більшість диких кавових лісів знаходиться на території Судану та Ефіопії. !zn

Читайте также:

Ученые: Кофе по утрам облегчает хронические боли

Употребление кофе снижает риск смерти

Женщины, пьющие кофе, реже страдают от депрессии

Астрономы обнаружили в созвездии Змееносца скопление молекул сахара

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі