За невдачі в космосі нікого в Росії розстрілювати не будуть, але посадити можуть

Поділитися
© Віктор Бар'яхтар
Невдачі в космосі сильно б'ють по конкурентоспроможності РФ, винних треба покарати рублем або навіть притягнути до кримінальної відповідальності, заявив президент РФ Дмитро Медведєв на зустрічі з регіональними журналістами.

«Останні невдачі (у космічній галузі) сильно б'ють по нашій конкурентоспроможності. Це не означає, що сталося щось фатальне. Це означає, що потрібно провести детальний розбір польотів, покарати тих, хто винен. Я не пропоную ставити до стінки, як за Йосипа Вісаріоновича. Але, тим не менш, покарати по серйозному або рублем - просто витрусити всі гроші, які були витрачені, - або інший варіант, якщо є явна провина, це може бути дисциплінарна або навіть кримінальна відповідальність», - заявив Д. Медведєв.
Як повідомлялося, автоматична міжпланетна станція «Фобос-Грунт», перша за 15 років російська АМС, призначена для доставки зразків грунту з супутника Марса, після запуску в ніч на 9 листопада не змогла вийти на траєкторію перельоту до Марса і знаходиться на опорній навколоземній орбіті.
Невдалий запуск корабля «Фобос-Грунт» став не першим інцидентом з запусками космічних апаратів в Росії за останній час. До цього «Прогрес М-12М», на борту якого знаходилося більше двох тонн вантажів і устаткування для шести астронавтів, що працюють на МКС, впав 24 серпня всього через кілька хвилин після запуску з Байконура. А 18 серпня ракета-носій «Протон-М» не змогла вивести на орбіту супутник «Експрес».
Раніше, в грудні минулого року, ракета-носій «Протон-М» не змогла вивести на орбіту три навігаційні апарати «Глонасс-М». Супутники впали в Тихий океан у 1500 км від Гонолулу.
У червні 2011 року стало відомо, що геодезичний супутник військового призначення «Гео-ІК-2», виведений в лютому на нерозрахункову орбіту, було втрачено остаточно
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі