Землетрус в Японії змістив вісь Землі на 10 сантиметрів

Поділитися
Після найсильнішого в Японії землетрусу, що стався 11 березня, вісь обертання Землі змістилася практично на 10 сантиметрів повідомляє Національний інститут геофізики і вулканології Італії.
За словами сейсмологів, вплив цього явища на вісь обертання виявився значно істотнішим, ніж навіть у 2004 році під час землетрусу на Суматрі, яке спричинило зміщення земної осі на 6 сантиметрів.
Водночас фахівці геодезичного центру Італійського космічного агентства вважають, що для точного визначення дії землетрусу в Японії на земну вісь ще потрібні більш точні вимірювання.
"Сьогоднішній землетрус слабший від того, що був на Суматрі. Але він стався на такій широті, що було досягнуто найбільший ефект", - заявив директор геодезичного центру Джузеппе Б'янко.
Італійські експерти вважають, що наслідки нинішньої землетрусу поступаються силі Великого чилійського землетрусу 1960 року, магнітуда якого, за різними оцінками, становила від 9,3 до 9,5.
За матеріалами: Газета.ру
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі