Землю на Місяці можна купити по 2,5 долара за сотку

Поділитися
До продажу пропонуються стандартні ділянки на видимій стороні Місяця в районі моря Вологості. Неподалік від території, що продається, розташовані кратери Білліад, Гассенді і Кампан.

Земельну ділянку на Місяці можна придбати всього за 2,5 долара за сотку. Продажем земельних ділянок на Місяці, Марсі, Венері і Меркурії активно займається організація «Місячне посольство». Наприклад, ділянку на Місяці площею 1 акр (40 соток) пропонується придбати всього за 100 доларів.

«Сьогодні до продажу пропонуються стандартні ділянки на видимій стороні Місяця в районі моря Вологості. Неподалік від території, що продається, розташовані кратери Білліад, Гассенді і Кампан. Приблизно у восьмистах кілометрах на південь знаходиться найкрасивіший і найбільш помітний із Землі кратер Коперник. У ґрунті цього району переважають базальти. Координати зони J-5/Q-CHARLIE», - вказується на сайті продавця.

Як пояснюють експерти, при придбанні ділянки місячної поверхні покупець отримує Місячну конституцію, де містяться діючі місячні закони і права щодо інших власників, документ на володіння власністю і мапа місячної поверхні, на якій позначено приблизне місце розташування купленої ділянки.

На сайті з продажу місячних земель також пояснюється, що після оформлення правовстановлюючих документів проводиться внутрішня реєстрація права власності в Місячному посольстві з внесенням інформації про власника і його власності у спільну базу даних власників планетарної власності у США.

Юристи досить скептично ставляться до даної практики, бо вона не має жодних правових підстав.

«Юрисдикція жодної з країн світу не поширюється на поверхню космічних об'єктів, відповідно, не можна говорити і про наявність права власності, яке визнавалося б і охоронялося б якою-небудь правовою системою», - вважають експерти.

Дані сертифікати - фікція, гарний сувенір, а коли справа дійде до освоєння Місяця, ці питання, можливо, і почнуть регулюватися, але ось ці сертифікати не будуть мати юридичну силу, підкреслив юрист. !zn

Читайте також:

Астрономи: Місяць складається з матерії Землі

Росія працює над освоєнням Місяця

Вчені з'ясували, що викиди Сонця «здирають» матерію з Місяця

Місяць є не єдиним природним супутником Землі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі