Жінки обійшли чоловіків за рівнем інтелекту

Поділитися
© seti.ee
Складність сучасного світу підштовхує наш мозок адаптуватися і змушує рости наш IQ. Але сучасне життя, схоже, більшою мірою вплинуло на жінок, ніж на чоловіків.

Останні дослідження на основі визначення IQ показали, що жінки почали обходити чоловіків, пише Енріко Франческіні у матеріалі, опублікованому в газеті La Repubblica.

«Жінки - розумніші за чоловіків. Можливо, так було завжди, від Адама і Єви і далі, але в минулому їм не вдавалося повністю реалізувати свій потенціал. А можливо, вони стали такими останнім часом, через стрес, пов'язаний з необхідністю поєднувати роботу і сім'ю, кар'єру і будинок. Як би там не було, вперше жінки показують кращі результати у тестах коефіцієнта розумового розвитку», - пише видання.

«Вплив сучасного життя на мозок жінок тільки починає позначатися», - стверджує Джеймс Флінн, авторитетний психолог, автор книги, в якій аналізується «обгін», здійснений жінками в даній сфері», - повідомляє автор статті.

Ще у 80-ті роки професор Флінн встановив, що щонайменше у західних країнах результати тесту IQ в середньому ростуть на три пункти кожні 10 років. Таким чином, кожна сучасна людина має перевершувати своїх дідів і прадідів за рівнем розумового розвитку на 30 пунктів.

«Складність сучасного світу підштовхує наш мозок адаптуватися і змушує рости наш IQ», - упевнений професор. Але сучасне життя, схоже, більшою мірою вплинуло на жінок, ніж на чоловіків. У таких країнах, як Нова Зеландія, Естонія та Аргентина, в яких професор почав своє дослідження, жінки обігнали чоловіків у плані IQ. Це важливий момент, оскільки в широкому масштабі подібне відбувається вперше. «Протягом століть жіноча стать перебувала у невигідному становищі, зазнавала пригнічення. Але тепер, коли жінки стали незалежними, краще видно, чого вони варті», - говорить учений. !zn

Читайте також:

Вчені виявили гени, пов'язані з інтелектом

Дослідження: Інтелектуальні здібності на 75% передаються спадково

ООН виступає за обов'язкове йодування солі в Україні

Рівень IQ впливає на здоров’я серця

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі