Зонд Cassini розпочав "Сонцестояння"

Поділитися
© mia.ulmic.ru
Космічний зонд Cassini розпочав новий етап своєї місії під назвою «Сонцестояння». Ця фаза триватиме до 2017 року. Про це у вівторок, 28 вересня, повідомили ЗМІ з посиланням на Лабораторію реактивного руху NASA.
Космічний зонд Cassini розпочав новий етап своєї місії під назвою «Сонцестояння». Ця фаза триватиме до 2017 року. Про це у вівторок, 28 вересня, повідомили ЗМІ з посиланням на Лабораторію реактивного руху NASA. Cassini досліджує Сатурн та його супутники. Він досяг планети за деякий час після зимового сонцестояння в північній півкулі Сатурна в 2004 році, а нова фаза роботи скінчиться за кілька місяців після літнього сонцестояння в травні 2017 року. Таким чином, повідомляють учені, вперше вдасться вивчити весь сезонний період Сатурна якомога детальніше. «Після майже семи років подорожі й шести років на орбіті Сатурна цей зонд все ще «бадьорий і веселий ». Ми очікуємо, що ще сім років спостережень принесуть нам не менш захопливі відкриття», - сказав керівник програми Лабораторії Боб Мітчелл. Так, Cassini знайшов слід з пузирів, який залишає за собою супутник Сатурна Енцелад, а також зробив знімки іншого супутника, Мімаса, в інфрачервоному діапазоні. На фотографіях учені несподівано побачили персонажа культового відео- і комп'ютерної гри 1980-х років, Пакмена. Зонд також допоміг виявити новий вид малих супутників Сатурна, «захованих» в кільці А й утворивших у ньому характерні проломи в формі пропелера. Етап «Сонцестояння» було офіційно затверджено в 2010 році. Портал місії повідомляє, що її офіційну назву змінено на "Кассіні Сонцестояння». Раніше в такий же спосіб проект було перейменовано на «Кассіні Рівнодення», коли в 2008 році стартував відповідний етап роботи зонда. Учені очікують, що на новому етапі місії зонд надасть більш детальні дані магнітосфери планети та її кільця. Наприкінці місії «Кассіні» кілька разів пройде між кільцями й Сатурном, щоб дослідити другу за розмірами планету Сонячної системи. Місія Cassini Huygens - спільний проект космічних агентств США, Європи та Італії з вивчення Сатурна. Космічний зонд Cassini з апаратом Huygens, здатним до спуску, було запущено в 1997 році й він досяг орбіти планети 1 липня 2004 року. Huygens вивчив атмосферу й поверхню Титана, супутника Сатурна, а Cassini після відділення апарату продовжив вивчення планети та її супутників.

За матеріалами Газета.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі