Аделаджі загрожує новий термін за п'ять самогубств

Поділитися
Сандея Аделаджу звинувачують в доведенні до самогубства п'яти осіб. Вкладники King's Capital, зневірені повернути свої гроші, зводили рахунки з життям.

Пастор церкви «Посольство Боже» Сандей Аделаджа звинувачується у доведенні до самогубства п'яти осіб. Адвокат постраждалих від фінансової піраміди King's Capital Іван Боднарук клопотатиме, щоб випадки суїциду вкладників були розглянуті окремо і відбилися на вироку, пише Сегодня.

«Коли будуть дебати, я попрошу суддю, спираючись на свідчення і свідків, винести окрему постанову про притягнення Сандея та інших підсудних до кримінальної відповідальності», - зазначив адвокат.

За словами юриста, якщо провина з цього пункту буде доведена, Аделаджі та іншим фігурантам справи загрожує від 12 до 15 років.

Він зазначив, що були кілька випадків, коли зневірені вкладники наклали на себе руки. Так, один чоловік, який разом з дружиною вклав у King's Capital 16 000 доларів, повісився. Раніше прихожанин з Києва з цієї ж причини напився таблеток, ще один помер від інсульту, дізнавшись про катастрофу піраміди, а жінка з Київської області прийшла особисто до Аделаджі і попросила повернути гроші, але він їй відмовив, після чого вона повісилася.

Тим часом, як зазначив адвокат Андрій Федур, допитувати Аделаджу будуть тільки через рік, оскільки справа затягується. Сам процес може затягнутися ще на 2-3 роки.

Аделаджа в суді продовжує наполягати на своїй невинності. Генпрокуратура звинуватила главу Церкви Посольство Боже у створенні злочинної організації.

Як повідомлялося, 27 липня Генпрокуратура затвердила обвинувальний висновок та направила до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності кримінальну справу проти службових осіб фінансової групи компаній King's Capital.

За підсумками розслідування встановлено, що протягом 2006-2008 років службові особи King's Capital шляхом шахрайства під виглядом високоприбуткової інвестиційної діяльності заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах.

Обвинуваченим інкримінується скоєння злочинів, передбачених частиною 1 статті 255 Кримінального кодексу (створення, керівництво й участь у злочинній організації), частиною 4 статті 190 (шахрайство) та частинами 2 і 3 статті 358 (підробка та використання завідомо підробленого документа).

Потерпілими у цій справі визнані 618 осіб, яким заподіяно матеріальну шкоду на суму понад 52 млн гривень. !zn

Читайте також:

Томенко: МВС фіксує порушення закону у політичній діяльності Аделаджі


Аделаджа закликав парафіян йти в політику

Пастор Черновецького відхрестився від грошей Кіng's Capital

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі