Адвокат: Українську міліцію потрібно скоротити майже в 10 разів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Україна перетворилася на поліцейську державу, а значна частина серед 300 тисяч правоохоронців жодною термінологією, крім слів «Не можна» і «Пройдьомтє» не володіє.

В Україні на цей час найчисленніший корпус міліції з-поміж усіх держав Європи. Він налічує близько 300 тисяч чоловік. З них десята частина, а це тридцять тисяч, - працівники державтоінспекції, які здебільшого не допомагають учасникам дорожнього руху, а займаються здирництвом, викликаючи обурення громадян. Про це пише у свої статті для ZN.UA адвокат Дмитро Поєзд.

В то й же час, працівники патрульно-постової служби міліції часто-густо дуже малограмотні і абсолютно непідготовлені до виконання своїх професійних обов’язків. Недарма про них кажуть, що жодною термінологією, крім слів «Не можна» і «Пройдьомтє», вони не володіють, відзначає автор.

Адвокат переконаний, що працівник патрульно-постової служби повинен бути, щонайменше, людиною із середньою юридичною освітою. Не менше двох років він має навчатися у міліцейській спеціальній школі, де може здобути відповідні юридичні знання, спеціальну та фізичну підготовку, такі необхідні працівникові міліції під час захисту ним громадської безпеки, встановленого порядку, прав та свобод людини.

«Чисельність міліції необхідно скоротити до європейського і світового стандартів із розрахунку 1 (один) міліціонер на 1 (одну) тисячу людей населення в державі. Оскільки чисельність населення в Україні 46 мільйонів чоловік, корпус міліції в Україні повинен становити не більше 46 тисяч осіб», - наголошує автор.

Такі ж скорочення мають відбутися у Службі безпеки України, податковій службі, митній, прикордонній службах та в органах виконавчої влади, переконаний адвокат.

Детальніше читайте в матеріалі Дмитра Поїзда «Про верховенство права в Україні» у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна». !zn

Читайте також:

Половина українців боїться, що їх можуть кинути до в’язниці ні за що

Українці довіряють судам ще менше, ніж міліції

Неефективність міліції викликана корупцією та низькою моральністю

Половина українців боїться вийти ввечері з дому

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі