Активістка Pussy Riot розповіла, що з ними зробили після вироку: заламування рук і спецконвої з собаками

Поділитися
© freethinker.co.uk
Адвокат однієї з засуджених Pussy Riot опублікував у своєму «Живому журналі» лист підзахисної Марії Альохіної, в якому вона висловила переконання, що російська влада боїться Pussy Riot і наслідків, які може спричинити обвинувальний вирок трьом учасницям групи.

Адвокат Микола Полозов опублікував лист однієї з засуджених Pussy Riot Марії Альохіної, в якому вона розповіла про події, які відбулися одразу після винесення Хамовницьким судом вироку 17.08.2012р.

«Після вироку з дівчатами стали поводитися вкрай грубо - так, як ніколи до цього», - пише Альохіна. «Зокрема, коли після оголошення вироку їх у супроводі конвою і собак розподілили по камерах, до Марії через кілька хвилин «влетів спецназ і в нецензурній формі сказав збирати речі». Коли ж вона попросила дати їй ще час, «послідувала реакція у вигляді заламування рук», - йдеться в листі.

Потім їх повезли в автобусі, набитому спецназом, «за так званим «коридором» - спеціально «розчищеною» від заторів смугою на дорогах через половину Москви». Автобус із засудженими супроводжували ще два таких самих, заповнених спецназівцями, а також його з усіх боків оточували «поліцейські легковики», повідомляє Альохіна.

«Зазвичай з нами не поводилися настільки грубо, значить, був наказ. Так не возять терористів і людей, які вчинили злочини проти особи, але кинути на 3-х дівчат такий ресурс означає тільки одне - страх. І це дивно - бачити розмах цього страху», - сказала вона.

Лист закінчується такими словами: «Хочеться вірити, що все закінчиться добре, хоча те, що відбувається, говорить про зворотне».

Адвокат Полозов, зі свого боку, коментує: «Менше за все ми знаємо про іншу сторону справи Pussy Riot, про те, де Маша, Катя і Надя знаходяться вже майже півроку. Ця сторона наповнена різними неприємними нормальній людині речами: ґратами, наручниками, конвойними псами, грубістю».

«Справжньою метою держави є зовсім не виправлення людини, що потрапила туди (іноді й помилково), а знищення її як індивідуума, як особистості, - міркує він. - Вся система налаштована на перемелювання людської гідності у «табірний пил», у прах, який нічого не значить. Тих же, хто міцніший за бездушний бюрократичний механізм, хто здатний вистояти під тиском людей у формі, система починає ненавидіти. Ненавидіти і боятися».

Нагадаємо, трьох учасниць Pussy Riot - Марію Альохіну, Надію Толоконникову і Катерину Самуцевіч - засудили до двох років колонії загального режиму, визнавши їх винними в «хуліганстві, скоєному з мотивів релігійної ненависті і ворожнечі». Термін відраховується від моменту затримання: Толоконникова і Альохіна перебувають під вартою з 3 березня, Самуцевіч - з 15 березня. !zn

Читайте також:

РПЦ попросила російську владу про милість до Pussy Riot

Учасниці Pussy Riot отримали по 2 роки в'язниці

Напередодні винесення вироку Pussy Riot Вакарчук назвав те, що відбувається «абсурдом», а Кузьма вказав на «замовника»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі