«Аль-Каїда» планує підірвати літак на Олімпіаді

Поділитися
Британським розвідслужбам стало відомо про плани норвезького мусульманина, що пройшов тренування в Ємені, здійснити теракт на американському літаку в період Олімпійських ігор в Лондоні.

Британські та американські спецслужби розкрили плани терористів підірвати американський пасажирський літак на шляху на лондонську Олімпіаду.

За даними The Daily Mail, теракт планувала «Аль-Каїда». Для цього екстремісти в одному зі своїх єменських таборів підготували бойовика-смертника з Норвегії, який нещодавно прийняв іслам і взяв ім'я Абу Абдул-Рахман.

За задумом терористів, така людина не приверне увагу охоронців аеропорту і з легкістю пронесе на борт бомбу. Він мав підірвати повітряне судно над Атлантикою під час перельоту або направити його на який-небудь спортивний об'єкт. Терорист оголошений у розшук.

Поки невідомо, чи є мішенню самогубця який-небудь Олімпійський об'єкт.

Раніше голова британської служби МI5 Джонатан Еванс заявляв, що «Олімпійські об'єкти на лондонській Олімпіаді - це непроста мішень». Він додав, що «за останній час британські спецслужби зірвали велику кількість спроб терактів і всередині країни, і за кордоном». !zn

Читайте також:

Продавця квитків на Олімпіаду у Лондоні Геращенка виключили з НОК України

Убитий лідер «Аль-Каїди» «воскрес» і виступив з відеозверненням

США за інформацію про ватажка сомалійського угруповання «Аш-Шабаб» готові дати $33 млн

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі