Андріївському узвозу загрожують зсуви через неконтрольоване будівництво

Поділитися
© kievcity.gov.ua
Будівництво на Андріївському узвозі створює небезпеку для всіх будинків - і для старих, і для нових. На вулиці не повинно бути ні машин, ні паркінгів, упевнений учений.

Старший науковий співробітник Інституту геологічних наук НАН України, кандидат геолого-мінералогічних наук Вадим Рибін заявляє про неприпустимість будівництва на столичному Андріївському узвозі паркінгів і будинків на пальових фундаментах.

Про це він сказав у вівторок, 14 серпня, на прес-конференції в Києві.

Рибін підкреслив, що територія Андріївського узвозу, як і вся територія заповідника «Стародавній Київ», зсувонебезпечна.

«Ця вулиця підтоплена, тобто там високий рівень грунтових вод: у верхній частині 3-5 м, а в нижній - 1-2 м. І вона зсувонебезпечна. Це створює небезпеку для всіх будинків - і для старих, і для нових, які хочуть побудувати. Моя точка зору - вкрай важливо, щоб велика увага була приділена інженерним комунікаціям. Вода є найсильнішим і активним учасником зсувних процесів, які гублять і пам'ятники, і просто добротні старі будівлі», - сказав Рибін.

- На Андріївському узвозі хочуть побудувати багатоповерховий готель (проект)

За його словами, на Андріївському узвозі не повинно бути ніяких підземних паркінгів, ніяких нових будівель на пальових фундаментах. «Тому що пальові фундаменти змінюють гідрологічну обстановку, і це згубно для старих будівель», - пояснив фахівець.

«На Андріївському узвозі не повинно бути ні одного паркінгу, ні наземного, ні підземного. Машин у такій зоні бути не повинно. Природно, що хтось там живе в будинках і має машину ... Але все це має бути обмежено. Будь-якими заходами, але обмежити поширення автотранспорту на цій вулиці. Вона повинна бути в основному пішохідна», - підкреслив Рибін.

Також він заявив про необхідність заміни всіх комунікацій при зміцненні і реконструкції старих будівель на узвозі та організації дренажу навколо Андріївської церкви, який захищає храм від руйнівної дії води.

«Але при цьому потрібно пам'ятати, що будь-яке необережне втручання цілком може викликати негативну реакцію якогось старого сусіднього будинку і викликати його деформацію», - підкреслив Рибін.

- Реконструйований Андріївський узвіз заборонили вводити в експлуатацію

Як повідомлялася, Андріївський спуск після реконструкції був відкритий у цьому році на початку червня. Його реконструкція коштувала місту 45 млн грн. !zn

Читайте також:

У Києві забудовники знищують Замкову гору: вже вирубали сотню вікових дерев (фото)

Під Андріївською церквою в Києві обсипався грунт

У Києві після реконструкції урочисто відкрили Андріївський узвіз


Попов пообіцяв розібрати будинки на Андріївському, а потім зібрати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі