Балога просить Литвина перейти на зимовий час

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога просить голову Верховної Ради Володимира Литвина ініціювати перегляд рішення парламенту про зміну порядку обчислення часу в Україні. Про це повідомила прес-служба МНС.

Як йдеться у зверненні, сьогодні надходять численні звернення громадян, зокрема медичних фахівців, метеорологів, вчителів, в яких наголошується, що це рішення було прийнято без належного врахування пропозицій відповідних наукових працівників, фахівців та громадської думки. Міністр вважає, що рішення про встановлення на території України часу другого часового поясу з додаванням однієї години негативно вплине на життєдіяльність значної частини громадян України, завдасть шкоди здоров'ю людей, призведе до певних економічних втрат, спричинить звичайні людські життєві труднощі.

Міністр зазначив, що дане рішення особливо позначиться на мешканцях західних областей України, де в зимовий період, при збереженні встановленого порядку, світлий час доби буде наступати після 9-ї ранку.

В.Балога підкреслив, що науковці, у тому числі Українського гідрометеорологічного центру, з огляду на географічне положення країни, вважають природним і виправданим з точки зору здоров'я громадян та економічних інтересів держави другий часовий пояс, який найбільш точно відповідає астрономічному часу.

"Це слід зробити через перехід саме на "зимовий" час, скасувавши "літній", - вважає він.

Нагадаємо, що 20 вересня Верховна Рада України прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою скасовано щорічне переведення годинників на зимовий і літній час.

Даною постановою передбачено встановити з 27 березня 2011 року на території України час другого часового поясу з додаванням однієї години.

Цього року від переведення стрілок відмовилися Росія і Білорусь.

Перехід на літній час здійснюється у більшості розвинених країн, у тому числі у США і всій Європі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі