Балога виступає за перехід України на літній час у березні: "Нам потрібно бути синхронними з Європою"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога виступає за перехід України на літній час у березні 2012 року. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Weekly.ua.

«На моє особисте переконання, нам потрібно бути синхронними з Європою – Україна ж іде в Євросоюз. Тому, якщо Європа в останній тиждень березня поки переводить стрілки годинника, то й Україні слід це робити», - сказав міністр, якого цитує прес-служба відомства.

При цьому він наголосив, що є ряд аргументів, щоб скасувати переведення годинників на літній час. За його словами, у фахівців достатньо часу для вивчення цього питання і прийняття зваженого рішення. Зокрема, МНС разом з експертами розробить свої пропозиції для відповідного законопроекту.

Нагадаємо, що у минулу неділю, 30 жовтня, о 04:00 за київським часом Україна таки перейшла на "зимовий" час (на одну годину назад). Проте ще донедавна повернення до природного для України часу було під питанням, оскільки парламентська більшість у Верховній Раді 20 вересня фактично відмінила (слідом за Росією і Білорусією) переведення стрілок годинників. Проте вже 18 жовтня спікер Володимир Литвин переконав депутатів скасувати своє ж рішення. Разом з тим, поки незрозуміло, чи буде Україна переходити на літній час навесні наступного року.

Перехід на літній час здійснювався в СРСР з 1981 року. Наразі на літній час переходять у 110 країнах світу, а також у всій Європі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі