Банкіри і МВС очікують сплеску афер з платіжними картками під час Євро-2012

Поділитися
© з офіційного сайту Юлії Тимошенко
Аферисти широко використовують метод перехоплення реквізитів тих користувачів, які розплачуються за покупки в інтернеті, через підключення wi-fi. За офіційною статистикою НБУ, аферисти у минулому році зняли трохи більше 9 млн грн, від незаконних дій постраждав 51 банк. У МВС обговорюють з банкірами, як будуть протистояти аферистам під час Євро-2012.

Банкіри очікують збільшення афер з платіжними картками напередодні чемпіонату Європи з футболу. У МВС повідомили, що обговорюють з банкірами, як будуть протистояти аферистам під час футбольного чемпіонату, пише газета «Сегодня».

За словами глави Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем Олександра Карпова, аферисти широко використовують метод перехоплення реквізитів тих користувачів, які розплачуються за покупки в інтернеті через wi-fi.

"Знизити кількість шахрайств не можна, але можна тримати їх під контролем. Відомо, що у 86% випадків використання підроблених карток в українській банкоматній системі - це картки банків-нерезидентів. Це злочин, але в офіційну статистику ці дані не потрапили (за офіційною статистикою НБУ, аферисти в минулому році зняли трохи більше 9 млн грн, від незаконних дій постраждав 51 банк)», - зазначив Карпов.

За його словами, дані про реквізити платіжної картки можуть запитувати і електронною поштою, і через фальшиві СМС від банків. Потім ці дані, як зазначив Карпов, використовуються в інтернет-шахрайствах, де фізична присутність картки не обов'язкова. !zn

Читайте також:

Асоціація українських банків хоче відставки керівництва НБУ

Рахункову палату може очолити донецький банкір


За незаконне використання символіки Євро-2012 будуть саджати на 6 років

Стихійну торгівлю прикриють на період Євро-2012

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі